„Îţi mulţumesc că datorită ţie voi creşte în braţele mamei!”

COMUNICAT DE PRESĂ

În perioada 5-23 decembrie, Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei a organizat campania de Crăciun „De la Mame pentru Mame”. Scopul acestei acţiuni a fost promovarea solidarităţii în vederea susţinerii cuplurilor mamă-copil, aflate în dificultate. Toate activităţile din cadrul campaniei au fost orientate spre asigurarea întreţinerii beneficiarilor Centrului Maternal „În braţele mamei”.

Pe parcursul a 2 săptămâni, 100 mame de diferite vârste şi profesii împreună cu 7 voluntari din Chişinău  au participat la  ateliere de creaţie, în care au confecţionat cca 300 de jucării de brad. „Biletul de participare” la ateliere a constituit o hăinuţă (pentru copii cu vârsta între 0-3 ani),  care a completat garderoba Centrului.

Pe data de 17 şi 18 decembrie jucăriile confecţionate au fost vândute într-un târg de binefacere. Suma acumulată constituie 17043 de lei.

Igor Belei, directorul Misiunii Sociale „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei: „Le mulţumim tuturor celor care s-au implicat cu trup şi  suflet în această acţiune:  oameni care au  făcut mai mult decât un gest măsurat în timp şi valoare bănească. Numărul neaşteptat  de mare al participanţilor, precum şi dăruirea de sine pe care au manifestat-o, ne fac să fim  încrezători  că efortul nostru nu este un glas  disperat de ajutor,  ci un început  de mişcare de solidaritate socială ce ne va  da posibilitatea să-i ajutăm pe cei care astăzi nu au speranţa într-o viaţă decentă”.

Amintim că Centrul Maternal „În braţele mamei” a fost inaugurat pe data de 10 septembrie anul curent.  În baza unui plan individual de intervenţie, beneficiarilor, cupluri mamă-copil, aflate în dificultate, li se oferă următoarele servicii: asisţenţă rezidenţială, materială, psihologică, psiho-socială şi spirituală. Costul de întreţinere săptămânală a unui beneficiar (alimentaţie şi produse igienice) constituie 390 de lei.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Campania "De la Mame pentru Mame", Noutăţi și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s