Ce e mai dulce decât o mamă care spune o poveste copilului său?

Recent, mamele de la Centrul Maternal împreună cu Mariarosa Bettiga, voluntară din Italia au iniţiat o activitate creativă în care inventează o poveste pentru bebeluşii lor.

În continuare, urmează să detaliem atelierul propriu-zis, în speranţa că ar putea fi o practică pozitivă pentru  cititorii blogului.

– De ce un atelier de creare a unei poveşti?

 – Mariarosa Bettiga: „Mi-a venit ideea acestui atelier din dorinţa de a implica mamele în ceva de lungă durată, nu o activitate de o singură zi, ceva ce le-ar face să lucreze împreună pentru a atinge un obiectiv comun. Povestea e o modalitate de a-şi manifesta fantezia.

Cred că-i frumos când o mamă spune o poveste pentru copilului său. Inventează un lucru personal pentru propriul copil. În interiorul poveştii sunt personaje reale, au probleme şi se luptă pentru a le rezolva. Acesta e un mesaj pozitiv.”

– Cum este construit atelierul?

– Mariarosa Bettiga: „Această activitate implică mamele pentru mai multe zile. În prima zi am vorbit despre poveste în general, ce poveşti cunosc, care sunt preferatele lor, apoi le-am propus activitatea. Am început cu structura unei poveşti şi în camera de joacă am fixat pe un perete fiecare element de care vom ţine cont în poveste:

A fost odată ca niciodată…

Când? Unde?

 Cine?

•   Personajele pozitive

•   Personajele negative

•  Ajutorul Personajelor pozitive 1, 2, 3…

•  Personajul magic

•  Ajutorul personajului magic

• Alte personaje

  Ce?

• Situația inițiala

•  Situația probelmatică

• Ajutorul magic

•  Soluționarea problemei inițiale

Şi-am încălecat pe-o roată şi v-am spus povestea toată!

A doua zi am vorbit despre personaje şi am confecţionat măşti pentru fiecare dintre ele, iar în a 3-a zi am formulat istoria pe care o scriem. Urmează ca la următoarea întâlnire să punem în scenă povestea şi să le dăm mai multă viaţă personajelor.”

– Cum reacţionează mamele?

 – Mariarosa Bettiga: „Acivitatea este una dificilă, după părerea mea, pentru că nu e ceva exclusiv practic: mamele trebuie să discute, să lanseze idei, să accepte ideia cea mai reuşită. Unele sunt entuziasmate, altele se sfiesc să se implice, dar fiecare reuşeşete să se exprime printr-o modalitate anume: fie prin desen, fie prin cuvânt, fie pur şi simplu prin emoţie.”

Săptămâna viitoare urmează să aflaţi povestea compusă cu mult suflet la Centrul Maternal “În braţele mamei”. Până atunci, Vă delectăm cu imagini de la atelier:

Această prezentare necesită JavaScript.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Evenimente. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s