Cinele de caritate – un gest nobil de Crăciun

În cadrul campaniei de Crăciun „De la mame pentru mame”, desfășurată în perioada 3-25 decembrie, Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei a inițiat o activitate nouă – cinele de caritate.

Cinele, 4 la număr, au fost organizate de către familiile de donatori privaţi şi au avut drept scop ajutorarea cuplurilor mamă-copil, beneficiari ai proiectului „În braţele mamei”.

Din lista de produse necesare pentru copii (cărucioare, scaunele pentru hrănit copiii, pături pentru copii), fiecare gazdă şi-a ales un produs, iar suma necesară pentru achiziţionarea acestora a fost colectată de la invitaţii la cină.

Despre organizarea acestor acţiuni de caritate, gazdele au menţionat:

Mihaela Belei: „Atunci când fac ceva, mă implic cu tot sufletul. Atunci când confecţionam jucării, mă gândeam cu cât voi putea contribui la susţinerea proiectului. La cină, am invitat prietenii apropiaţi, oameni care ar accepta invitaţia, care gândesc la fel ca şi mine. Cred că îndemnul de a face milostenie e un motiv în plus să te întâlneşti cu prietenii, să discuţi cu ei şi să te simţi bine.”

Mariana Cosoi: „M-am gândit iniţial cine sunt prietenii care ar accepta, care sigur ar face o faptă bună. Aveam emoţii ca totul să meargă bine, să povestesc tot, astfel încât să ajungă la sufletul oamenilor, să gândească pozitiv şi să se simtă bine la eveniment. Consider că tradiţia mesei de caritate ar putea să se înrădăcineze în obiceiurile frumoase ale unei familii.”

Marco Povero: „Noi obişnuim să facem des cine cu prietenii, iar de această dată am avut un scop special. Am încercat să facem ceva frumos pentru prieneni şi să le oferim cât mai multe informaţii despre proiectul „În braţele mamei”. A mers bine, a fost interesant şi ne-am bucurat de mult suces.”

Oxana Guţu: „Gazda din mine a rămas mulţumită pentru o primă experienţă de acest gen. Am dat posibilitate grupului şi invitatelor să se manifeste după nivelul de confort, iar fiecare a avut posibilitatea de a decide, în funcţie de dorinţă, preferinţe şi generozitate, cum va ajuta.”

Astfel, datorită cinelor de caritate, la care au participat 50 de invitaţi, s-a acumulat o sumă de 7975 de lei, care a permis să fie procurate nu doar produsele selectate de gazde din lista de la Centrul Maternal, dar şi alte bunuri necesare copiilor: scăunele, produse de igienă etc.

„Diaconia” mulțumește din tot sufletul familiilor-gazde ale cinele de caritate pentru acest gest nobil şi îndeamnă şi alte persoane să-l repete.

Această prezentare necesită JavaScript.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Campania "De la Mame pentru Mame". Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s