Poveşti cu pici. Episodul 11

Sunt Cristian şi, deşi am doar 7 săptămâni, am deja o poveste cât un film de lung metraj. Ceea ce voi povesti s-ar putea să-ţi folosească pentru a aprecia ceea ce ai acum sau ceea ce ai pierdut, ceea ce credeai că nu există sau nu ştiai că poate fi adevărat.

E o istorie reală despre mine, iar viitorul ei s-ar putea să depindă şi de tine.

M-am născut într-o zi specială – de Crăciun, de aceea, probabil, am fost numit Cristian. Imi amintesc că atunci când am deschis ochişorii pentru prima dată, am văzut cel mai dulce zâmbet de pe lume – al mamei, însă nu am putut să nu observ tristeţea din ochii ei frumoşi.

Mami era tristă, pentru că, neavând un loc de muncă şi o locuinţă, credea că nu va putea rămâne alături de mine.

Spre marele meu noroc, acest lucru nu s-a întâmplat. Acum o lună am ajuns împreună la Centrul Maternal „În braţele mamei”. Aici mami imi zâmbeşte mai des, iar  asta parcă mă face să cresc mai repede. Am parte de multă atenţie şi de toate lucrurile de care am nevoie: hăinuţe, scutece, pătuţ şi jucării.

Tatăl meu aşa şi nu a  apărut în viaţa noastră şi nici bunicii, dar nu suntem singuri – eu o am pe mama şi ea mă are pe mine.

Mami mi-a spus că atunci când o să cresc mai mare, o să merg la grădiniţă, iar ea o să-şi găsească un serviciu, ca să putem rămâne în continuare împreună.

Deşi încă sunt mic de tot, ştiu foarte bine că sunt unicul sprijin al mamei. De aceea sunt foarte cuminte şi ascultător. Chiar dacă nu-mi iese prea bine, îi zâmbesc dulce mamicii şi îi spun, în limba mea specială, desigur, că totul o să fie bine.

Şi cu siguranţă aşa va fi.

Dragă cititor, aceasta este una dintre poveştile de la Centrul Maternal „În braţele mamei”. În situaţii asemănătoare se află alte 8 cupluri mamă-copil, care în prezent sunt asistate în Centru şi alte 15 care beneficiază de susţinere în comunitate.

Dacă ai posibilitatea şi dorinţa de a susţine acest proiect, te invităm să faci o donaţie prin intermediul terminalelor de plată QIWI şi MMPS. Centrul Maternal „În braţele mamei”, care se află în Chişinău, pe strada  Criuleni, nr.22, tel. 022 46 32 28.

Această prezentare necesită JavaScript.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Poveşti cu pici. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s