Centrul de consultanţă redă speranţa mamelor disperate

Viaţa este cruntă şi, de cele mai multe ori, nedreaptă. Tribunalul ei nu ia în consideraţie împrejurări şi consecinţe, cauze şi efecte, pur şi simplu te condamnă să ai parte ori de un destin frumos şi uşor, ori de unul zbuciumat şi împânzit de greutăţi.

Sentinţa pe care viaţa i-a dat-o lui Ovidiu-Fabian a fost una dură şi incontestabilă. S-a născut într-o familie nevoiaşă, iar singura persoană care s-a bucurat de venirea lui pe lume a fost mămica. Pentru ceilalţi membrii ai familiei acest mic îngeraş era considerat o povară, iar tăticul lui nici măcar nu a vrut să-l vadă, renunţând la el încă de când era în burtica mamei.

Are o familie mare – bunicii materni, un unchi şi o mătuşă, cu toţii locuind într-un apartament cu o suprafaţă mult prea mică pentru atâtea persoane. Bunica lui Ovidiu-Fabian are probleme de locomoţie şi nu poate să lucreze, unchiul şi mătuşa lui sunt studenţi, iar mama lui nu are un loc de muncă stabil. Astfel, unica persoană care întreţine familia este bunelul băiatului. Însă bani pe care bunelul îi câştigă muncind în calitate de paznic sunt mult prea puţini pentru a asigura existenţa a 5 adulţi şi a unui copil de numai 2 ani.

Ovidiu-Fabian s-a născut cu probleme grave de sănătate şi avea nevoie de medicamente costisitoare, pe care mama lui nu-şi permitea să le cumpere.

Neavând resursele necesare pentru a întreţine sănătatea copilului, uneori nici măcar pentru a-i procura hrană, mămica lui Ovidiu-Fabian a ajuns în culmea disperării.

Însă sorţii i s-a făcut milă de ea şi de micuţul ei şi din 2011 au devenit beneficiari ai Centrului de consultanţă „În braţele mamei”.

Datorită Centrului de consultanţă, Ovidiu-Fabian şi mămica lui primesc lunar un suport material, care constă dintr-un pachet alimentar, scutece şi alte produse de igienă necesare pentru copii. Cu suportul echipei de la Centru, mămica băiatului a făcut un curs de maseuză, astfel căpătând o profesie care ar putea să-i asigure existenţa.

Astfel, în sufletul mamei lui Ovidiu-Fabian a încolţit speranţa spre un viitor mai bun.

Centrul de consultanţă este o componentă a proiectului „În braţele mamei”, lansat în 2010, şi are drept scop asistarea în comunitate a cuplurilor mamă-copil aflate în dificultate. În 2012, de serviciile Centrului au beneficiat 15 cupluri mamă-copil.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Noutăţi. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s