O altă poveste a Cenuşăresei

Mama este îngerul păzitor pe care Domnul l-a trimis pe pământ să ne vegheze calea vieţii şi să ne ocrotească. Braţele mamei îţi oferă căldură şi protecţie, ochii ei – încredere şi speranţă, chipul – seninătate şi lumină, iar sufletul – o dragoste imensă. Alături de mama găseşti putere să înfrunţi toate furtunile vieţii,  totul devinind posibil. Însă, din păcate, viaţa are propriile reguli, unele foarte dure, ea fiind cea care decide cât timp vom fi alături de mama.

Pe Natalia destinul a despărţit-o de mama ei când avea doar 5 ani. La acea vârstă fragedă i-a pierdut pe ambii părinţi şi de atunci viaţa ei a luat o altă turnură – copilăria ei liniştită şi lipsită de griji s-a transformat în povestea Cenuşăresei, însă fără un final fericit. A fost luată sub tutela mătuşii, iar aceasta a făcut-o servitoare ei. Nu avea voie să se joace cu alţi copii şi era impusă să îndeplinească cele mai grele munci din gospodărie, iar dacă nu reuşea să le efectueze, era pedepsită aspru.

Când a atins vârsta majoratului, Natalia şi-a găsit un serviciu, însă câştiga foarte puţin şi, din această cauză, mătuşa ei a dat-o afără din casă, refuzând s-o ajute. Ajunsă în stradă, tânăra a părăsit satul în care locuia şi a venit să-şi încerce norocul la Chişinău. Aici şi-a găsit un loc de lucru, a închiriat o locuinţă şi l-a întâlnit pe „prinţul” ei, astfel lucrurile începând să se aşeze la locul lor.

Însă soarta avea alte planuri. Peste ceva timp, Natalia a rămas însărcinată, iar tatăl copilului a părăsit-o. Tânăra muncea din greu ca să-şi asigure existenţa, însă pe când era în luna a şaptea, a rămas fără serviciu şi din nou a ajuns pe drumuri.

O întâmplare fericită a făcut ca Natalia s-o întâlnească pe o vecină de a ei din sat, care, văzând-o în ce stare se află, a luat-o la ea. Încercând să găsească soluţii pentru problema Nataliei, prietena ei s-a adresat la Centrul Maternal “În braţele mamei”. Astfel, tânăra a devenit beneficiara Centrului.

Natalia a adus pe lume un băieţel, pe nume Călin, el devenind raza de soare care luminează viaţa mămicii lui. După naşterea lui Călin, tăticul lui a revenit în viaţa lor, însă nu poate să le ofere adăpost şi condiţii decente de trai.

Acum micuţul şi mămica lui se află la Centrul Maternal, unde au parte de o cameră şi toate cele necesare. În viitor, echipa de la Centru va face tot posibilul ca Natalia să obţină dreptul de  moştenire a casei răposaţilor ei bunici.

De ajutorul Centrului Maternal beneficiază încă 9 cupluri mamă-copil, poveştile lor de viaţă fiind la fel de triste ca şi cea a lui Călin şi a mămicii lui. Aceşti micuţi inocenţi doresc să rămână în braţele mamei, iar echipa de la Centru îi ajută să-şi îndeplineasă acest vis. Dacă tu, dragă cititor, vrei să oferi ajutorul tău în îndeplinirea acestei misiuni, poţi să faci o donaţie prin intermediul terminalelor de plată QIWI şi MMPS sau să te adresezi la Centrul Maternal „În braţele mamei”, care se află în Chişinău, pe strada  Criuleni, nr.22, tel. 022 46 32 28.

Această prezentare necesită JavaScript.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Noutăţi. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s