Copilul îi dă puteri să meargă înainte

Se spune că viaţa este un drum lung şi imprevizibil pe care îl parcurgem zi de zi, de la prima respiraţie până la ultima. Acest drum are cotituri nebănuite, fiecare dintre ele marcându-ne destinul într-un mod fericit sau mai puţin fericit. Însă există cotituri care ne schimbă viaţa radical, fără să avem posibilitatea de a ne întoarce înapoi.

Viaţa Anişoarei a luat o altă turnură după ce s-a stins din viaţă tatăl ei. Mama ei nu a reuşit să înfrunte durerea pierderii şi a înecat-o în alcool, iar tânăra a ramas singură faţă în faţă cu soarta şi cu toate “splendorile” ei.

Simţind nevoia de avea alături pe cineva drag, Anişoara l-a întâlnit pe tatăl viitorului ei copil, însă el nu s-a dovedit a fi persoana potrivită care să-i devină un sprijin în toate.Într-un final, tânăra a ajuns fără serviciu, fără vreun ajutor din partea cuiva, în aşteptarea unui copil, pe care trebuia să-l aducă  într-o lume nesigură, plină de griji şi probleme.

Deşi are o casă pe care i-au lăsat-o drept moştenire buneii ei, din cauza lipsei de bani, nu a putut s-o întreţină, de aceea a devenit imposibil de locuit în ea: energia electrică şi gazele naturale au fost deconectate, iar singura sobă din casă este într-o stare care nu permite uilizarea ei.

Aflată în culmea disperării, Ana s-a adresat la Direcţia Asistenţă Socială şi Protecţia Familiei din Orhei, iar asistenţii sociali de acolo au întreptat-o spre Centrul Maternal “În braţele mamei”.

Tânăra mămică a păşit pragul Centrului la mijlocul lunii februarie, purtând în braţe cea mai mare comoară- pe fetiţa ei, Nina. Îngeraşul, pe care Dumnezeu i l-a trimis alături, a devenit sensul vieţii ei şi, zi de zi, privind în ochii micuţei, Ana găseşte putere să lupte în continuare.

La insistenţa echipei de la Centru, primăria satului Brăviceni a promis că până la toamnă vor face tot posibilul pentru ca în casa Anei să fie condiţiile necesare pentru mămică şi  bebeluş.

Datorită Centrului Maternal “În braţele mamei”, Nina a rămas alături de mămica ei, bucurându-se de dragostea nemărginită şi de căldura din braţele acesteia. Nu ştie ce drum i-a pregătit viaţa şi ce cotituri o să aibă acesta, dar atât timp cât o are pe mama, de nimic nu îi este frică.

În situaţii similare sunt încă 9 cupluri mamă-copil, care se bucură zilnic de serviciile acordate de Centru. Fiecare dintre noi poate ajuta un copil să rămână în braţele mamei. Pentru aceasta, putem să facem o donaţie prin intermediul terminalelor de plată QIWI şi MMPS sau să ne adresăm la Centrul Maternal “În braţele mamei”, care se află în Chişinău, pe strada Criuleni nr.22.

Această prezentare necesită JavaScript.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Poveşti cu pici. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s