Acasă şi în braţele mamei: ingredientele unui final fericit

Acum un an, Natalia a venit la Centrul Maternal „În braţele mamei”.  Purta sub inimă un prunc, dar  era răpusă de deznădejde pentru că s-au pomenit singuri, fără un acoperiş deasupra capului şi cu multe alte probleme.

Aici a găsit mai mult decât o pernă: în afară de un loc de trai sigur, a primit asistenţă psiho-socială, juridică, spirituală şi materială. Peste o lună a venit pe lume Alexandra: avea pătuţul ei, sticluţa de lapte plină, mama şi o echipă mare care-i purtau de grijă.

Aşa e şi acum, doar că, în câteva zile, se va întâpla ceva deosebit în viaţa lor: vor pleca de la Centrul Maternal şi vor locui într-un cuibuşor sigur (o locuinţă oferită de o prietenă), care, pentru o anumită perioadă le va fi Acasă.

Mihaela Belei, coordonatorul proiectului „În braţele mamei”: „În continuare, acest cuplu mamă-copil va fi asistat în comunitate prin intermediul Centrului de consultanţă: va primi asistenţă materială şi va putea apela la alte servicii pe care le oferim. Crearea abilităţilor de viaţă independentă şi reintegrarea socială a fiecărui cuplu mamă-copil asistat în Centrul Maternal sunt priorităţile întregii echipe implicate în proiect”.

Natalia, beneficiara proiectului: „Acum sunt fericită pentru că voi fi alături de copilul meu chiar şi atunci când nu ne vom mai afla în Centrul Maternal. Îmi doresc să avem resurse suficiente pentru a nu depinde mereu de ajutorul cuiva. Eu voi depune tot efortul ca să-mi realizez acest vis:  în curând Alexandra va merge la creşă, iar eu îmi voi găsi un loc de muncă”.

AlexandrA casa noua

Proiectul „În braţele mamei” a fost lansat de Diaconia în anul 2008 pentru susţinerea cuplurilor mamă-copil aflate în dificultate. Acesta are 2 componente: Centrul Maternal şi Centrul de consultanţă.

Povestea Alexandrei poate fi accesată pe: https://inbratelemamei.wordpress.com/2012/09/26/povesti-cu-pici-episodul-9/

Reclame
Acest articol a fost publicat în Noutăţi și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s